Analog Devices

Compania Analog Devices a anuntat ca Aritronix a ales accelerometrul de înalta performanta si înalta precizie, pe ax dublu, al companiei, ADXL202, pentru a fi utilizat în sisteme de securitate si anti-furt electronice de înalta calitate în industria de motociclete.

Accelerometrul ADXL202 va fi utilizat pentru proiectarea senzorului de "înclinare inteligenta" SN-100 de la Aritronix, vândut în întreaga lume catre producatori de marca din domeniul industriei de motociclete, cum ar fi Yamaha si Harley Davidson.
"Un sistem de alarma pentru motociclete trebuie sa functioneze cu un grad înalt de precizie si sensibilitate într-un mediu extrem de complex si provocator", spune Moshe Dolev, manager Aritronix. "Accelerometrul ADXL202 de la Analog Devices este senzorul ideal pentru siguranta motocicletei pentru ca are un consum redus de energie electrica, este proiectat pentru sprijinul mediului înconjurator si prezinta o modalitate facila de implementare".

"Noi suntem de parere ca abordarea unica realizata de Analog Devices in ceea ce priveste fabricarea suprafetelor integrate furnizeaza cea mai buna solutie în privinta raportului calitate/pret pentru ax dublu, senzori pentru acceleratie g scazuta, facând posibila dezvoltarea celor mai inovatoare sisteme de alarma din industria motocicletelor" (Cristoph Lemaire, Inginer pentru Dezvoltarea Afacerilor, Analog Devices).

Despre ADXL202

Accelerometrul pe ax dublu ADXL202, câstigator al premiului ”Inovatia anului” acordat de revista EDN în 1998, masoara miscarea, socurile, vibratiile si înclinarea pe doua axe. ADXL202 integreaza circuite conditionate de semnale cu ajutorul structurii senzor mecanice pe un singur chip pentru folosire în aplicatii industriale si ale consumatorilor. Accelerometrele de la ADI sunt utilizate pe scara larga în industria auto-moto ca senzori pentru airbaguri si pentru sisteme anti-furt sau sisteme de avertizare.